Logo Studio Dotter.

​​Leer in 10 lessen ​

​een ​supertoffe rimpelrok

ontwerpen en naaien.


​Naai een Rimpelrok

​​​​Jij ​hebt al een aantal kledingstukken genaaid en je ​hebt ​behoefte aan:

 • ​meer te leren
 • ​de touwtjes in handen te hebben
 • ​vrijheid en flexibiliteit


​De online naaicursus Naai een Rimpelrok biedt jou precies dat.

Een rimpelrok is ​een heel fijn project als je veel verschillende ​technieken wilt leren: nadenken over de onderdelen die je nodig hebt, bepalen hoe groot die moeten zijn, stof rimpelen, zakken maken, een band met elastiek aanzetten, een mooie rolzoom maken.

Kortom, een leerzaam proces met een​ prachtig resultaat.


Start dus snel met de online cursus ​Naai een Rimpelrok!

​De ​lessen bestaat uit tekst, foto èn heel veel video. I​k leg niet alleen uit wat je doet, maar ook waarom. Ik geef je alternatieven (er zijn tenslotte meer wegen die naar Rome leiden), ik waarschuw je voor mogelijke problemen en hoe die te voorkomen. Daarnaast bied ik je oplossingen voor foutjes die je misschien hebt gemaakt.


Ik geef al een aantal jaar naailes aan veel verschillende cursisten en ik weet precies over welke handelingen of technieken vaak vragen zijn. Zodra ze bij jou in je hoofd opkomen, beantwoord ik ze!


Met 11 jaar onderwijservaring, waarvan 4 jaar als naai-juf, ben je bij mij, Merel van Studio Dotter, aan het goede adres voor een heldere uitleg​. Mijn aanpak is ​relaxed, realistisch en verre van stoffig.Wat gaat de ​cursus jou opleveren?

 • ​Je hoeft je niet vast te leggen op een vast lesmoment van een fysieke naaicursus, maar je bepaalt helemaal zelf waar, wanneer en hoe snel je de lessen volgt.
 • ​Je leert ​allerlei technieken die je nodig hebt voor het naaien van deze rok; alle informatie die ​je ook in fysieke cursus bij Studio Dotter ​zou ​krijgen.
 • ​Je zult ontdekken dat ​zelf simpele patronen ontwerpen niet moeilijk is èn heel leuk om te doen.
 • ​Minimaal 1 supertoffe rok!


​​Inhoud van de ​cursus

​1. ​Introductie

​In deze module leg ik je uit hoe de cursus in elkaar steekt, wat je gaat leren en wat je nodig hebt.

​3. Stikken maar

​​Stap voor stap laat ik je zien hoe je de rok in elkaar zet.

​​2. ​Voorbereiding

​​We​ knippen/snijden de benodigde onderdelen uit de stof.

​​4. Variaties

Welke variaties kun je nog meer maken met dit ontwerp?


Over mij

Over jou

​Ik ben Merel Meijer, kind van de jaren '80, trotse bezitter van 2 Masterdiploma's èn een hele rij diploma's van Modevakscholenvereniging Danckaerts.


10 jaar lang heb ik in het hoger onderwijs voor de klas gestaan als docent Engels, tot de tijd rijp ​was om ​het roer om te gooien en in plaats van mijn lievelingstaal mijn lievelingshobby te gaan onderwijzen. Inmiddels heb ik al heel veel verschillende cursisten le​ren naaien of geholpen op een niveau hoger te komen. 


​Naast ​de ​lessen en workshops ​in mijn studio in Deventer​ ontwikkel ik online naaicursussen, voor alle niveaus, omdat ik graag zoveel mogelijk mensen wil bereiken. Kleding naaien is zó leuk en totaal niet ouderwets, stoffig of moeilijk!
​Diana

​“​Duidelijke lessen. Verhelderend. Mooi naslagwerk voor als ik op één van de onderwerpen een keer vastloop. Heb al best wat “oh ja” momentjes gehad. Er zijn niet alleen kwartjes maar ook hele euro’s gevallen. Complimenten dus!”

​Eline

​“Ik ben echt heel blij met de online omgeving, niet gebonden aan tijd. En goed en duidelijk uitgelegd! Complimenten!!”


​Cursus Naai een Rimpelrok

​89

​Leer in 10 lessen ​een toffe rok naaien!

 • ​10 Lessen, boordevol informatie ​waarmee jij ​talloze toffe rokken kunt ontwerpen en naaien.
 • ​Prettige combinatie van video, tekst en downloads.
 • ​​In totaal bijna 2 uur aan videolessen.
 • ​Alle lessen zijn te volgen in je eigen tempo en op je eigen plek.
 • ​​Toegang tot een Facebookgroep waarin je vragen en foto's kunt posten.
 • 10% korting op je eerste aanschaf in de Studio Dotter stoffenwinkel.


​Veelgestelde vragen

​Wat kan ik nog meer na deze cursus?

Wat heb ik nodig om mee te doen?

Hoeveel tijd zal ik kwijt zijn aan deze online ​cursus?

Logo Studio Dotter.
>