Online naaicursus Patroontekenen: Badpak

Ben jij op het gebied van naaien wel toe aan een nieuwe uitdaging? En is in jouw ogen het vinden van een goed passend badpak ook zo'n afschuwelijke bezigheid?

In de cursus Patroontekenen: Badpak leer jij hoe je helemaal zelf het patroon van een badpak ontwerpt en hoe je dat badpak vervolgens in elkaar naait. Je maakt een uniek badpak, jou - letterlijk -  op het lijf geschreven!


Voor wie is deze cursus?

De online naaicursus is geschikt voor iedereen die al een tijdje naait en:

  • meer wil dan alleen (bad)kleding naaien met bestaande patronen;
  • (bad)kleding wil maken die wèl goed past;
  • op zoek is naar een heel specifiek patroon;
  • zelf de touwtjes in handen wil hebben;
  • een technische uitdaging niet uit de weg gaat.

Ik ga er vanuit dat je wel weet hoe je zelfstandig een wat ingewikkelder kledingstuk in elkaar naait en dat je bekend bent met in ieder geval een aantal basic technische termen.


Wat ga je leren?

In de 6 modules waaruit deze cursus bestaat, leer jij;

  • hoe je de juiste maten opmeet/op laat meten;
  • een basispatroon tekenen met behulp van de Danckaerts methode;
  • 3 verschillende ontwerpen maken: met die technieken kun jij vervolgens zelf eindeloos gaan variëren;
  • naaitechnieken die specifiek zijn voor badkleding

En wist je dat je met dit patroon ook eindeloos kunt variëren? Een hemdje, een zwembroekje, een shirt, een slip, zelfs een mouwloze jumpsuit!

Terwijl we bezig zijn, doe ik je nog veel meer goeie tips van de hand, net als hier en daar een flauwe anekdote. Alsof je hier bij mij in de studio les volgt!

Heb je nog vragen over deze cursus? Stuur me gerust een bericht!


Waarom een online naaicursus bij Studio Dotter?

De lessen bestaat uit tekst, foto èn heel veel video. Ik leg niet alleen uit wat je doet, maar ook waarom. Ik geef je alternatieven (er zijn tenslotte meer wegen die naar Rome leiden), ik waarschuw je voor mogelijke problemen en hoe die te voorkomen. Daarnaast bied ik je oplossingen voor foutjes die je misschien hebt gemaakt.

Ik geef al een aantal jaar naailes aan veel verschillende cursisten en ik weet precies over welke handelingen of technieken vaak vragen zijn. Zodra ze bij jou in je hoofd opkomen, beantwoord ik ze!

Met 11 jaar onderwijservaring, waarvan 4 jaar als naai-juf, ben je bij mij, Merel van Studio Dotter, aan het goede adres voor een heldere uitleg. Mijn aanpak is relaxed, realistisch en verre van stoffig.Over mij

Ik ben Merel Meijer, kind van de jaren '80, trotse bezitter van 2 Masterdiploma's èn een hele rij diploma's van Modevakscholenvereniging Danckaerts.


10 jaar lang heb ik in het hoger onderwijs voor de klas gestaan als docent Engels, tot de tijd rijp was om het roer om te gooien en in plaats van mijn lievelingstaal, mijn lievelingshobby te gaan onderwijzen. Inmiddels heb ik al heel veel verschillende cursisten leren naaien of geholpen op een niveau hoger te komen.


Naast de lessen en workshops in mijn studio in Deventer ontwikkel ik online naaicursussen, voor alle niveaus, omdat ik graag zoveel mogelijk mensen wil bereiken. Kleding naaien is zó leuk en totaal niet ouderwets, stoffig of moeilijk!


Veelgestelde vragen

Hoe werkt dat, zo'n online naaicursus?

Een online naaicursus van Studio Dotter bestaat uit een prettige mix van tekst, downloads èn vooral heel veel uitgebreide instructievideo's. De lessen kun je in je eigen tempo tot je nemen; alles in één keer voordat je begint, of terwijl je zelf ook de stappen doorloopt. Je kunt de lessen bekijken op computer of tablet. De opmaak van de site is minder geschikt voor op je telefoon.

Alle informatie wordt je stapsgewijs aangeboden. Je kunt dus heel gestructureerd vanaf stap 1 te werk gaan, of juist gericht op zoek naar datgene wat je nu nodig hebt.

Hoe lang heb ik toegang tot de online naaicursus?

Je hebt onbeperkt toegang tot de cursus* en kunt dus de video's eindeloos terugkijken en de informatie herlezen.

*Zolang de cursus bestaat. In principe is dat oneindig,

Wat heb ik nodig voor de online naaicursus van mijn keuze?

Voor alle cursussen geldt dat je een computer/tablet/telefoon nodig hebt met internet, zodat je de cursus kunt volgen. Daarnaast heb je natuurlijk een naaimachine nodig.  Ook heb je stof en fournituren nodig; wat en hoeveel wordt je verteld in de eerste module van elke cursus.

Voor de patroonteken-cursussen heb je ook patroonpapier nodig, plus een lange liniaal en een schaallatje. Ook heb je iemand nodig die jouw maten opmeet.

Wat doe ik als ik er niet uitkom?

Wanneer je niet begrijpt wat ik uitleg, of aanvullende informatie nodig hebt, ben je welkom om je vragen te stellen in de besloten Facebookgroep die bij de cursus hoort. De link naar de groep vind je in de eerste les van elke cursus. Je kunt hier je vragen stellen, foto's posten (ook van het eindresultaat!), bekijken waar andere cursisten mee worstelen en je tegelijkertijd laten inspireren.

Wat krijg ik als ik mee doe?

Je krijgt onbeperkt toegang tot de modules behorend bij de cursus van jouw keuze*. Daarin vind je een schat aan informatie; precies afgestemd op jouw behoeften. Ik leg niet alleen uit wat je doet, maar ook waarom. Ik geef je alternatieven (er zijn tenslotte meer wegen die naar Rome leiden), ik waarschuw je voor mogelijke problemen en hoe die te voorkomen. Daarnaast bied ik je oplossingen voor foutjes die je misschien hebt gemaakt. Ik geef al een aantal jaar naailes aan veel verschillende cursisten en ik weet precies over welke handelingen of technieken vaak vragen zijn. Zodra ze bij jou in je hoofd opkomen, beantwoord ik ze!

Daarnaast heb je ook toegang tot de besloten Facebookgroep waarin je met al je vragen terecht kunt.

Ook krijg je eenmalige 10% korting op de stoffen en fournituren in de webshop van Studio Dotter.

*Zolang de cursus bestaat. In principe is dat oneindig.

Welke patroontekenmethode gebruik je?

Ik maak gebruik van de Danckaerts Patroontekenmethode, een modevakschoolvereniging waar ik als Coupeuse bij ben aangesloten (als coupeuse Dameskleding, Proportie, Heren- en Jongenskleding, en Lingerie). Deze methode is nèt wat gedetailleerder dan de methode die gebruikt wordt voor commerciële patronen en daardoor kun je kleding ontwerpen die echt op maat is.

>