​Online naaicursus ​Naai een Shirt

​In de ​cursus ​Naai een Shirt krijg jij een patroon èn naailes in één. Ik neem je aan de hand en samen gaan we een kindershirt naaien. Spannend in het begin, maar als je eenmaal weet hoe het moet en de smaak te pakken hebt, voor jou een eitje!

Het patroon is voor maten 92 t/m 170. (Een patroon voor damesmaten volgt binnenkort! ​Dat ​kun je dan los​ kopen, als aanvulling op deze cursus.)


Voor wie is deze cursus?

De online naaicursus is geschikt voor iedereen die net begint met naaien, of graag zou willen starten, maar niet zo goed weet waar te beginnen. Er wordt weinig voorkennis veronderstelt, hoewel het volgen van de Beginnersgids absoluut een pré is. Een combinatie is aan te bevelen. Ook is het handig als je de beschikking hebt over een naaimachine... 😉 

Je kunt het shirt naaien voor je (klein)kinderen, of, als je nog in een maat 170 past, voor jezelf.


​Wat ga je leren?

​Je leert ​helemaal zelf een t-shirt te maken​, met alles wat daarbij komt kijken:

  • ​overtekenen van het patroon; 
  • stof kiezen; 
  • het knippen uit de stof;
  • draadrichting;
  • welke steek je instelt op je naaimachine;
  • werken met rekbare stoffen;
  • de volgorde waarin je de onderdelen aan elkaar naait;
  • hoe je de hals, mouwen en zoom afwerkt;
  • ​welke variaties je zelf kunt maken aan de hand van een simpel patroon;
  • lees hier wat je nodig gaat hebben in deze cursus.

Terwijl we bezig zijn, doe ik je nog veel meer goeie tips van de hand, net als hier en daar een flauwe anekdote. Alsof je hier bij mij in de studio een naailes volgt!Waarom een online naaicursus bij Studio Dotter?

De lessen bestaat uit tekst, foto èn heel veel video. Ik leg niet alleen uit wat je doet, maar ook waarom. Ik geef je alternatieven (er zijn tenslotte meer wegen die naar Rome leiden), ik waarschuw je voor mogelijke problemen en hoe die te voorkomen. Daarnaast bied ik je oplossingen voor foutjes die je misschien hebt gemaakt.

Ik geef al een aantal jaar naailes aan veel verschillende cursisten en ik weet precies over welke handelingen of technieken vaak vragen zijn. Zodra ze bij jou in je hoofd opkomen, beantwoord ik ze!

Met 11 jaar onderwijservaring, waarvan 4 jaar als naai-juf, ben je bij mij, Merel van Studio Dotter, aan het goede adres voor een heldere uitleg. Mijn aanpak is relaxed, realistisch en verre van stoffig.​Over mij

​​​Ik ben Merel Meijer, kind van de jaren '80, trotse bezitter van 2 Masterdiploma's èn een hele rij diploma's van Modevakscholenvereniging Danckaerts.


10 jaar lang heb ik in het hoger onderwijs voor de klas gestaan als docent Engels, tot de tijd rijp ​was om ​het roer om te gooien en in plaats van mijn lievelingstaal, mijn lievelingshobby te gaan onderwijzen. Inmiddels heb ik al heel veel verschillende cursisten leren naaien of geholpen op een niveau hoger te komen.


​Naast ​de ​lessen en workshops ​in mijn studio in Deventer​ ontwikkel ik online naaicursussen, voor alle niveaus, omdat ik graag zoveel mogelijk mensen wil bereiken. Kleding naaien is zó leuk en totaal niet ouderwets, stoffig of moeilijk!


Veelgestelde vragen

Hoe werkt dat, zo'n online naaicursus?

​Een online naaicursus van Studio Dotter bestaat uit een prettige mix van tekst, downloads èn vooral heel veel uitgebreide instructievideo's. ​De lessen kun je in je eigen tempo tot je nemen; alles in één keer voordat je begint, of terwijl je zelf ook de stappen doorloopt. Je kunt de lessen bekijken op computer of tablet. De opmaak van de site is minder geschikt voor op je telefoon.

Alle informatie wordt je stapsgewijs aangeboden. Je kunt dus heel gestructureerd vanaf stap 1 te werk gaan, of juist gericht op zoek naar datgene wat je ​nu​ nodig hebt.​​​

Hoe lang heb ik toegang tot de online naaicursus?

​Je hebt onbeperkt toegang tot de cursus* en kunt dus de video's ​eindeloos terugkijken en de informatie herlezen.

*Zolang de cursus bestaat. In principe is dat oneindig,

​Wat heb ik nodig voor de online naaicursus van mijn keuze?

​Voor alle cursussen geldt dat je een computer/tablet/telefoon nodig hebt met internet, zodat je de cursus kunt volgen. Daarnaast heb je natuurlijk een naaimachine nodig.  Ook heb je stof en fournituren nodig; wat en hoeveel wordt je verteld in de eerste module van elke cursus.

Voor de patroonteken-cursussen heb je ook patroonpapier nodig, plus een lange liniaal en een schaallatje. Ook heb je iemand nodig die jouw maten opmeet.

Wat doe ik als ik er niet uitkom?

​Wanneer je niet begrijpt wat ik uitleg, of aanvullende informatie ​nodig hebt, ben je welkom om je vragen te stellen in de besloten Facebookgroep die bij de cursus hoort. De link naar de groep vind je in de eerste les van elke cursus. Je kunt hier je vragen stellen, foto's posten (ook van het eindresultaat!), bekijken waar andere cursisten mee worstelen en je tegelijkertijd laten inspireren.

Wat krijg ik als ik mee doe?

​Je krijgt onbeperkt toegang tot de modules behorend bij de cursus van jouw keuze*. Daarin vind je een schat aan informatie; precies afgestemd op jouw behoeften. Ik leg niet alleen uit wat je doet, maar ook waarom. Ik geef je alternatieven (er zijn tenslotte meer wegen die naar Rome leiden), ik waarschuw je voor mogelijke problemen en hoe die te voorkomen. Daarnaast bied ik je oplossingen voor foutjes die je misschien hebt gemaakt. Ik geef al een aantal jaar naailes aan veel verschillende cursisten en ik weet precies over welke handelingen of technieken vaak vragen zijn. Zodra ze bij jou in je hoofd opkomen, beantwoord ik ze!

​Daarnaast heb je ook toegang tot de besloten Facebookgroep waarin je met al je vragen terecht kunt.

​Ook krijg je eenmalige 10% korting op de stoffen en fournituren in de webshop van Studio Dotter.

​​*Zolang de cursus bestaat. In principe is dat oneindig.

Welke patroontekenmethode gebruik je?

​Ik maak gebruik van de Danckaerts Patroontekenmethode, een modevakschoolvereniging waar ik als Coupeuse bij ben aangesloten (als coupeuse Dameskleding, Proportie, Heren- en Jongenskleding, en Lingerie). Deze methode is nèt wat gedetailleerder dan de methode die gebruikt wordt voor commerciële patronen en daardoor kun je kleding ontwerpen die echt op maat is.

>