Aanbod Online Naaicursussen Copy

Welkom bij de online naaicursussen van Studio Dotter!

Wil jij veel leren over kleding maken, maar heb je geen zin of tijd om op een fysieke naailes te gaan?

Is er gewoon niemand bij jou in de buurt die les geeft op een manier die jou aanspreekt: fris, relaxed en pragmatisch?

Ben jij een auto-didact die nu wel eens genoeg heeft van het bij elkaar scharrelen van informatie van wisselende kwaliteit?


​De online naaicursussen van
Studio Dotter bieden jou wat je zoekt:

  • Flexibiliteit: je volgt de cursus in je eigen tijd, op je eigen plek en in je eigen tempo.
  • Fijne leeromgeving: video's, tekst, downloads, alles gemaakt door een door de wol geverfde docent.
  • Inhoudelijk op maat: je kiest een pakket dat past bij jouw leerwensen, dus je leert precies dat wat je nodig hebt.
  • Persoonlijk: ook al is de cursus online, via een Facebookgroep heb je toch de mogelijkheid om je vragen te stellen.


​Aanbod

​Hieronder vind je het huidige aanbod aan online naaicursussen. Heel regelmatig worden nieuwe cursussen toegevoegd. Zit er nu nog geen cursus tussen die aan jouw wensen tegemoet komt? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuwste aanbod.

  • ​Projecten

  • ​Patroontekenen

  • ​Alles over...

Naai een Shirt

In deze cursus krijg jij een patroon èn naailes in één. Ik neem je aan de hand en samen gaan we een kindershirt naaien (t/m maat 170). Spannend in het begin, maar als je eenmaal weet hoe het moet en de smaak te pakken hebt, voor jou een eitje!

Niveau: De online naaicursus is geschikt voor iedereen die net begint met naaien, of graag zou willen starten. Ideaal in combinatie met de Beginnersgids en/of Randjes Afwerken!


Naai een Rimpelrok

In deze cursus leer je stap-voor-stap hoe je een toffe rimpelrok naait: helemaal zelf en helemaal op jouw maat!

Perfect voor jou als je van snelle projecten houdt, maar wel graag zelf de touwtjes in handen hebt!

Niveau: Beginner tot half-gevorderde


Gratis cursus Naai een ​Babybroekje

Wil je eerst kennismaken met een online naaicursus? Probeer dan dit project eens uit!

​In deze gratis cursus leer je in 7 stappen om een simpel babybroekje te naaien (maat 56-86): van patroontekenen tot stof knippen tot in elkaar naaien.

​Niveau: ​Beginner​​​

​P​roject

Naai een Shirt

​In d​eze cursus krijg jij een patroon èn naailes in één. Ik neem je aan de hand en samen gaan we een kindershirt naaien (t/m maat 170). Spannend in het begin, maar als je eenmaal weet hoe het moet en de smaak te pakken hebt, voor jou een eitje!

​Niveau: ​De online naaicursus is geschikt voor iedereen die net begint met naaien, of graag zou willen starten​. Ideaal in combinatie met de Beginnersgids!

​Patroontekenen Legging

​In deze cursus leer je helemaal zelf het patroon te tekenen van een legging (perfect op maat) èn je leert hoe je dat patroon kunt inzetten voor veel verschillende kledingstukken!

​Niveau: Deze cursus is geschikt voor iedereen die al een tijdje naait en meer wil leren over waar het allemaal begint: patroontekenen.

​Beginnersgids

In deze cursus leer je ALLES om goed beslagen ten ijs te komen als je wilt gaan naaien: je leert met je naaimachine om te gaan en ​welke spullen en vaardigheden je nodig hebt om een kledingstuk te maken.

Ook heel geschikt als je al een tijdje een beetje aanmoddert en nu eindelijk gewoon goed de basis wilt leren.

Niveau: Beginners​

​​Project

Naai ​een ​Rimpelrok

In deze cursus leer je stap-voor-stap hoe je een toffe rimpelrok naait: helemaal zelf en helemaal op jouw maat!

​Perfect voor jou als je van snelle projecten houdt, maar wel graag zelf de touwtjes in handen hebt!

​Niveau: ​Beginner tot half-gevorderde​​​

​​Alles over...

Randjes afwerken

In deze cursus leer je verschillende soorten randjes af te werken: zomen met de tweelingnaald, boordjes, biesjes, rol- en blinde zomen.

​Niveau: Een perfecte cursus voor jou als je al een tijdje naait en vooral de wens hebt om kledingstukken netter af te werken!

​​​patroontekenen

​kimono

In deze cursus ga je een Kimono-patroon op maat tekenen. Dit is een heerlijk veelzijdig patroon dat je talloze keren kunt gaan inzetten om shirts, jurken, truien en vesten te gaan ontwerpen!

​Niveau: Ben je toe aan een nieuwe uitdaging op naai-gebied? Dan is deze cursus patroontekenen perfect voor jou!

​Gratis Project

Naai een Babybroekje

Wil je eerst kennismaken met een online naaicursus? Probeer dan dit project eens uit!

​In deze gratis cursus leer je in 7 stappen om een simpel babybroekje te naaien (maat 56-86): van patroontekenen tot stof knippen tot in elkaar naaien.

​Niveau: ​Beginner​​​


Eline

​“Ik ben echt heel blij met de online omgeving, niet gebonden aan tijd. En goed en duidelijk uitgelegd! Complimenten!!”

​Heidi

​“​Voor het eerst ben ik zeer tevreden over een zelfgemaakte zomerjurk waarbij ik de randjes zo professioneel mogelijk heb afgewerkt dankzij jouw online cursus 'randjes afwerken.' Heel blij met mijn tweelingnaald en nog blijer met de onzichtbare bies!


Ik heb een jaar op naaicursus gezeten. Helaas was er te weinig individuele aandacht wat mij betreft. Eenmaal weer op mezelf aangewezen was er geen mogelijkheid om vragen te stellen en dus weer wachten op de volgende les. Ik vind dit ideaal en ik vind dat je het heel goed uitlegt!”

​Diana

​“​Duidelijke lessen. Verhelderend. Mooi naslagwerk voor als ik op één van de onderwerpen een keer vastloop. Heb al best wat “oh ja” momentjes gehad. Er zijn niet alleen kwartjes maar ook hele euro’s gevallen. Complimenten dus!”

​Sonja

​“​Net mijn eerste stapjes gezet in het naaiwereldje. Ik heb mij een machine aangeschaft en meteen ook de online beginnerscursus van Studio Dotter. Wat een super duidelijke cursus. Heel goed gebracht en uitgelegd, met veel informatie ! Ik ben fan en ga me zeker nog meerdere cursussen aanschaffen, om zo hopelijk uiteindelijk wat moois te kunnen gaan maken en mij meester te maken van alle ins en outs van het naaien ! Bedankt Studio Dotter voor deze leerrijke cursussen.”


​Over mij

​​Ik ben Merel Meijer, kind van de jaren '80, trotse bezitter van 2 Masterdiploma's èn een hele rij diploma's van Modevakscholenvereniging Danckaerts.

10 jaar lang heb ik in het hoger onderwijs voor de klas gestaan als docent Engels, tot de tijd rijp ​was om ​het roer om te gooien en in plaats van mijn lievelingstaal, mijn lievelingshobby te gaan onderwijzen. Inmiddels heb ik al heel veel verschillende cursisten le​ren naaien of geholpen op een niveau hoger te komen.

​Naast ​de ​lessen en workshops ​in mijn studio in Deventer​ ontwikkel ik online naaicursussen, voor alle niveaus, omdat ik graag zoveel mogelijk mensen wil bereiken. Kleding naaien is zó leuk en totaal niet ouderwets, stoffig of moeilijk!


Veelgestelde vragen

Hoe werkt dat, zo'n online naaicursus?

​Een online naaicursus van Studio Dotter bestaat uit een prettige mix van tekst, downloads èn vooral heel veel uitgebreide instructievideo's. ​De lessen kun je in je eigen tempo tot je nemen; alles in één keer voordat je begint, of terwijl je zelf ook de stappen doorloopt. Je kunt de lessen bekijken op computer, tablet of telefoon.

Alle informatie wordt je stapsgewijs aangeboden. Je kunt dus heel gestructureerd vanaf stap 1 te werk gaan, of juist gericht op zoek naar datgene wat je ​nu​ nodig hebt.​​​

Hoe lang heb ik toegang tot de online naaicursus?

​Je hebt onbeperkt toegang tot de cursus* en kunt dus de video's ​eindeloos terugkijken en de informatie herlezen.

*Zolang de cursus bestaat. In principe is dat oneindig,

​Wat heb ik nodig voor de online naaicursus van mijn keuze?

​Wanneer je doorklikt naar de cursus van jouw keuze, vind je veel meer informatie over de inhoud van de cursus èn over wat je nodig hebt. ​Voor alle cursussen geldt dat je een computer/tablet/telefoon nodig hebt met internet, zodat je de cursus kunt volgen. Daarnaast heb je natuurlijk een naaimachine nodig.  Ook heb je stof en fournituren nodig; wat en hoeveel wordt je verteld in de eerste module van elke cursus.

Wat doe ik als ik er niet uitkom?

​Wanneer je niet begrijpt wat ik uitleg, of aanvullende informatie ​nodig hebt, ben je welkom om je vragen te stellen in de besloten Facebookgroep die bij de cursus hoort. De link naar de groep vind je in de eerste les van elke cursus. Je kunt hier je vragen stellen, foto's posten (ook van het eindresultaat!), bekijken waar andere cursisten mee worstelen en je tegelijkertijd laten inspireren.

Wat krijg ik als ik mee doe?

​Je krijgt onbeperkt toegang tot de modules behorend bij de cursus van jouw keuze*. Daarin vind je een schat aan informatie; precies afgestemd op jouw behoeften. Ik leg niet alleen uit wat je doet, maar ook waarom. Ik geef je alternatieven (er zijn tenslotte meer wegen die naar Rome leiden), ik waarschuw je voor mogelijke problemen en hoe die te voorkomen. Daarnaast bied ik je oplossingen voor foutjes die je misschien hebt gemaakt. Ik geef al een aantal jaar naailes aan veel verschillende cursisten en ik weet precies over welke handelingen of technieken vaak vragen zijn. Zodra ze bij jou in je hoofd opkomen, beantwoord ik ze!

​Daarnaast heb je ook toegang tot de besloten Facebookgroep waarin je met al je vragen terecht kunt.

​Ook krijg je eenmalige 10% korting op de stoffen en fournituren in de webshop van Studio Dotter.

​​*Zolang de cursus bestaat. In principe is dat oneindig.

Welke patroontekenmethode gebruik je?

​Ik maak gebruik van de Danckaerts Patroontekenmethode, een modevakschoolvereniging waar ik als Coupeuse bij ben aangesloten (als coupese Dameskleding, Proportie, Heren- en Jongenskleding, en Lingerie). Deze methode is nèt wat gedetailleerder dan de methode die gebruikt wordt voor commerciële patronen en daardoor kun je kleding ontwerpen die echt op maat is.

>